Riksprovsvinnarna korade

Gotland (JJ) I helgen gick svenska vorstehklubbens riksprov av stapeln på Gotland. I fantastisk fältfågelterräng kunde slutligen två vinnare utses, en i unghundsklass och en i elitklass.

Riksprovets duktigaste ekipage. Marielle Rönnebro med korthåret Siniesaivos Eira i UKL och Anders Håkanson med strävhåret Avenbokens Nellie i EKL. Foto: Svenska Vorstehklubben

Totalt var 91 hundar anmälda till årets Riksprovsarrangemang för kontinentala fågelhundar som anordnades runt Kneippbyn på Gotland.

35 hundar startades i unghundsklassen. Av dessa gick åtta hundar till förstapris. Med bästa resultat och med 181 poäng segrade den korthåriga vorstehen Siniesaivos Eira, tillsammans med förare Marielle Rönnebro.

I elitklass gjorde 42 hundar upp om titeln som riksprovsvinnare. Efter avslutad tävling stod till slut den strävhåriga vorstehen Avenbokens Nelly, med förare Anders Håkansson på tronen med ett förstapris på 173 poäng.

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser