Riksprovsvinnarna korade

Gotland (JJ) I helgen gick svenska vorstehklubbens riksprov av stapeln på Gotland. I fantastisk fältfågelterräng kunde slutligen två vinnare utses, en i unghundsklass och en i elitklass.

Riksprovets duktigaste ekipage. Marielle Rönnebro med korthåret Siniesaivos Eira i UKL och Anders Håkanson med strävhåret Avenbokens Nellie i EKL. Foto: Svenska Vorstehklubben

Totalt var 91 hundar anmälda till årets Riksprovsarrangemang för kontinentala fågelhundar som anordnades runt Kneippbyn på Gotland.

35 hundar startades i unghundsklassen. Av dessa gick åtta hundar till förstapris. Med bästa resultat och med 181 poäng segrade den korthåriga vorstehen Siniesaivos Eira, tillsammans med förare Marielle Rönnebro.

I elitklass gjorde 42 hundar upp om titeln som riksprovsvinnare. Efter avslutad tävling stod till slut den strävhåriga vorstehen Avenbokens Nelly, med förare Anders Håkansson på tronen med ett förstapris på 173 poäng.

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser