Rikslarm efter vapenstöld

Kalix(JJ) Polisen har utfärdat rikslarm efter en vapenstöld i Kalix. Det var fyra vapen som stals från en villa i bostadsområdet Näsbyn.

Villaägaren upptäckte inbrottet under måndag kväll. Troligen har man hittat nyckeln och öppnat vapenskåpet med den. 
Tre hagelgevär och ett kulgevär (kaliber 22) är försvunna. Dessutom har ammunition stulits från platsen. 

–  Eftersom det är frågan om vapenstöld så går vi ut med ett rikslarm. Vi söker också vittnen som kan ha sett eller hört någonting, säger Erik Johansson, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen, till Norrländska Socialdemokraten, NSD.

En teknisk undersökning har genomförts på platsen. Polisen uppger för NSD att alla vapen inte var kompletta. 
Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha gjort intressanta iaktagelser i området.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser