Rikslarm efter vapenstöld

Kalix(JJ) Polisen har utfärdat rikslarm efter en vapenstöld i Kalix. Det var fyra vapen som stals från en villa i bostadsområdet Näsbyn.

Villaägaren upptäckte inbrottet under måndag kväll. Troligen har man hittat nyckeln och öppnat vapenskåpet med den. 
Tre hagelgevär och ett kulgevär (kaliber 22) är försvunna. Dessutom har ammunition stulits från platsen. 

–  Eftersom det är frågan om vapenstöld så går vi ut med ett rikslarm. Vi söker också vittnen som kan ha sett eller hört någonting, säger Erik Johansson, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen, till Norrländska Socialdemokraten, NSD.

En teknisk undersökning har genomförts på platsen. Polisen uppger för NSD att alla vapen inte var kompletta. 
Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha gjort intressanta iaktagelser i området.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser