Rikskrim utreder hot mot vargspårare

En vargspårare i Värmland har fått sina bildäck sönderskurna. Rikskrim utreder sabotaget.

Den vargspårare i norra Värmland tidigare utsatts för hot har nu fått bildäcken sönderskurna och postlådan kastad i en närliggande älv.  Värmlandspolisen ser så allvarligt på händelsen att rikskrim nu är inkopplade på sabotaget. Vargspåraren tror att hotelserna beror på att ett nytt vargpar etablerat sig i området, vilket medfört stor irritation bland en klick jägare.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser