Riksjägare vill ha obligatorisk skytteträning

Efter senaste tidens debatt om jägarnas dåliga träffprocent vid den pågående björnjakten vill riksjägarna i Stockholms län och Nykvarn/Södertälje att obligatorisk skytteträning införs.

Trots att huvuddelen av landets jägare hellre avstår än avlossar skott mot levande vilt vid svåra situationer, har tillkomsten av nya jaktbara viltarter som björn, vildsvin med flera ställt ökade krav på jägarnas rutin och skjutskicklighet.Vi uppmanar dörför i första hand samtliga markägare/jaktlag/jaktledare att omgående ställa som krav att jaktdeltagarna årligen vid ett antal tillfällen, gärna gemensamt, genomför någon form av skytteträning för både kul- som hagelgevär.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser