Riksdagsman vill se större lokalt inflytande över småviltsjakten

KROKOM(JJ). Centerpartisten Per Åsling, riksdagsledamot, tror inte på att återgå till de tidigare reglerna som gällde för småviltsjakten ovan odlingsgränsen och på renbetesfjällen. Istället vill han se ett större lokalt inflytande över denna jakt och han vill att landshövdingen och länsstyrelsen tittar på hur detta kan ske.

– Jag vill få till en förändring som möjliggör en långsiktigt hållbar jakt- och viltförvaltning ovan odlingsgränsen och på renbetesfjällen, men samtidigt som lokalbefolkningens inflytande är starkt, säger Per Åsling till Östersunds-Posten.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser