Riksdagen vill ha kvar nuvarande vargpolitik

Stockholm (JJ) Riksdagen körde över Regeringen i frågan om framtida rovdjurspolitik. En majoritet i Miljö- och jordbruksutskottet röstade för att den rovdjurspolitik Alliansen införde ska fortsätta gälla.

Regeringens beslutade i februari om att utreda vargfrågan på nytt, men en riksdagsmajoritet menar att den rådande vargpolitiken som klubbades 2013 av Alliansregeringen fortfarande ska gälla. Riksdagen vill ha en riktad och selektiv vargjakt, även framöver. Det har  Miljö- och jordbruksutskottet tillkännagivit. En majoritet av representanterna i utskottet röstade för detta. S, V och MP resereverade sig mot beslutet, rapporterar TT.

 

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser