Riksbekanta älgen Fabbe tros ha dödats i tågolycka

BLEKINGE(JJ). Älgen Fabbe misstänks ha dödats vid en tågkollision under helgen. Olyckan inträffade i Rödeby.

Den välkända älgen gick omkring i bebyggelsen i Rödeby och var oskygg för människor.
Förra veckan ska Fabbe ha varit synlig i området igen.
De som bor i närheten av olycksplatsen tror alltså att det kan vara Fabbe som tåget körde på. Det här rapporterar Blekinge läns tidning och Sveriges Radio P4 Blekinge.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser