Riksbekanta älgen Fabbe tros ha dödats i tågolycka

BLEKINGE(JJ). Älgen Fabbe misstänks ha dödats vid en tågkollision under helgen. Olyckan inträffade i Rödeby.

Den välkända älgen gick omkring i bebyggelsen i Rödeby och var oskygg för människor.
Förra veckan ska Fabbe ha varit synlig i området igen.
De som bor i närheten av olycksplatsen tror alltså att det kan vara Fabbe som tåget körde på. Det här rapporterar Blekinge läns tidning och Sveriges Radio P4 Blekinge.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser