Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Jaktjournalen var tidigare i förmiddags i kontakt med Mikael Fransson på länsstyrelsen i Stockholms län, och som bistår med spårhund under skyddsjakten. Vid den tidpunkt meddelade han att det fanns jägare ute och jagade.

Nu bekräftar kommunikationschefen Jonas Johansson att jägare avlossat skott mot en varg.

– Den information jag fått från länsstyrelsens personal som befinner sig på plats och genomfört eftersök är att vargen är oskadd, säger han.

Jakten ägde rum i området kring Riala Ekeby.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser