Resultatslös skyddsjakt slut

Gnesta (JJ) Det fälldes aldrig någon varg på skyddsjakten i Sjundareviret och nu är den vid flera tillfällen förlängda skyddsjakttiden slut.

Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade redan i våras om skyddsjakt på en varg i Sjundareviret som förra året dödade en större mängd får i reviret.

Detta ville man undvika fattade då beslut om skyddsjakt redan innan några omfattande skador inträffat.

Därefter har skyddsjakten vid flera tillfällen förlängts eftersom jägarna inte lyckats fälla vargen. Omfattande regler har gjort jakten problematisk. Vargar har vid flera tillfällen observerats men närmare än så har skyddsjägarna inte kommit.

Enligt Göran Åström, miljödirektör på Länsstyrelsen i Stockholm rör sig två fjolårsvalpar i reviret nu, båda tikar.

Nu har fåren i skyddsjaktsområdet tagits in för vintern så någon förlängning av beslutet är inte aktuellt. Först till våren, när fåren släpps ut kan ett eventuellt nytt beslut fattas, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland

 

 

 

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser