Resultatslös skyddsjakt slut

Gnesta (JJ) Det fälldes aldrig någon varg på skyddsjakten i Sjundareviret och nu är den vid flera tillfällen förlängda skyddsjakttiden slut.

Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade redan i våras om skyddsjakt på en varg i Sjundareviret som förra året dödade en större mängd får i reviret.

Detta ville man undvika fattade då beslut om skyddsjakt redan innan några omfattande skador inträffat.

Därefter har skyddsjakten vid flera tillfällen förlängts eftersom jägarna inte lyckats fälla vargen. Omfattande regler har gjort jakten problematisk. Vargar har vid flera tillfällen observerats men närmare än så har skyddsjägarna inte kommit.

Enligt Göran Åström, miljödirektör på Länsstyrelsen i Stockholm rör sig två fjolårsvalpar i reviret nu, båda tikar.

Nu har fåren i skyddsjaktsområdet tagits in för vintern så någon förlängning av beslutet är inte aktuellt. Först till våren, när fåren släpps ut kan ett eventuellt nytt beslut fattas, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland

 

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser