Resultatslös skyddsjakt slut

Gnesta (JJ) Det fälldes aldrig någon varg på skyddsjakten i Sjundareviret och nu är den vid flera tillfällen förlängda skyddsjakttiden slut.

Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade redan i våras om skyddsjakt på en varg i Sjundareviret som förra året dödade en större mängd får i reviret.

Detta ville man undvika fattade då beslut om skyddsjakt redan innan några omfattande skador inträffat.

Därefter har skyddsjakten vid flera tillfällen förlängts eftersom jägarna inte lyckats fälla vargen. Omfattande regler har gjort jakten problematisk. Vargar har vid flera tillfällen observerats men närmare än så har skyddsjägarna inte kommit.

Enligt Göran Åström, miljödirektör på Länsstyrelsen i Stockholm rör sig två fjolårsvalpar i reviret nu, båda tikar.

Nu har fåren i skyddsjaktsområdet tagits in för vintern så någon förlängning av beslutet är inte aktuellt. Först till våren, när fåren släpps ut kan ett eventuellt nytt beslut fattas, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland

 

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser