Resultatslös skyddsjakt slut

Gnesta (JJ) Det fälldes aldrig någon varg på skyddsjakten i Sjundareviret och nu är den vid flera tillfällen förlängda skyddsjakttiden slut.

Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade redan i våras om skyddsjakt på en varg i Sjundareviret som förra året dödade en större mängd får i reviret.

Detta ville man undvika fattade då beslut om skyddsjakt redan innan några omfattande skador inträffat.

Därefter har skyddsjakten vid flera tillfällen förlängts eftersom jägarna inte lyckats fälla vargen. Omfattande regler har gjort jakten problematisk. Vargar har vid flera tillfällen observerats men närmare än så har skyddsjägarna inte kommit.

Enligt Göran Åström, miljödirektör på Länsstyrelsen i Stockholm rör sig två fjolårsvalpar i reviret nu, båda tikar.

Nu har fåren i skyddsjaktsområdet tagits in för vintern så någon förlängning av beslutet är inte aktuellt. Först till våren, när fåren släpps ut kan ett eventuellt nytt beslut fattas, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland

 

 

 

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser