Uppdaterad 16.00: Kropp hittad i isvak

Arjeplog (JJ) Räddningstjänsten sökte i går efter en försvunnen jägare vid sjön Naulajaure tio mil nordväst om Arjeplog. Mannen hade varit ute på jakt i området och skulle möta upp några vänner. Men han dök aldrig upp. Räddningstjänsten fick larmet klockan 13.58 på måndagen.

– De skulle ha träffats vid en tidpunkt på eftermiddagen. Vännerna började se sig omkring där han skulle ha varit och upptäckte att det såg konstigt ut på isen. Det var en vak och bredvid den fanns märken som såg ut att komma från en gevärskolv som använts som en isdubb, berättar Henrik Helander, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten undersökte de vakar som finns i sjön, men ingen man påträffades i vattnet och heller inte det vapen som mannen bör ha varit försedd med.

– Om inte annat, så borde vapnet har sjunkit ner till botten och vi borde kunna ha sett det, säger Henrik Helander.

Räddningstjänsten, fjällräddarna och polisen arbetade under måndagskvällen med utgångspunkten att mannen inte finns i sjön. Fjällräddare sökte med hjälp av hundar runt Navlajavrre och i de stugor som jaktsällskapet besökt under sin jakt. Något eftersök med helikopter kunde inte ske, eftersom det snöade rejält i området, rapporterar Norran.

 

UPPDATERAD:

Arjeplog (JJ) Vid 13-tiden idag påträffades en kropp i en vak i Naulajaure. Kroppen är ännu inte identifierad, varför polisen inte vill gå ut med fler uppgifter i det här läget.

Sökandet efter den försvunne 64-åringen har pågått under dagens alla ljusa timmar. Polisen har sökt från luften och på marken med hund tillsammans med Fjällräddningen och hemvärnet från Västerbotten. Totalt räknar man med att ett 40-tal personer sökt under dagen.

Vid 13-tiden påträffade fjällräddare en kropp i en vak i sjön Naulajaure.

– Det är en annan vak än den som räddningstjänsten sökte i igår, säger Ulf Eriksson, inspektör vid Piteåpolisen.

– Kroppen är inte identifierad ännu, därför avvaktar vi med uttalanden tills identifieringen är gjord. Det är rimligt att anta att det är den saknade mannen, men det vet vi inte ännu, säger han, uppger Norran.

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser