Uppdaterad 16.00: Kropp hittad i isvak

Arjeplog (JJ) Räddningstjänsten sökte i går efter en försvunnen jägare vid sjön Naulajaure tio mil nordväst om Arjeplog. Mannen hade varit ute på jakt i området och skulle möta upp några vänner. Men han dök aldrig upp. Räddningstjänsten fick larmet klockan 13.58 på måndagen.

– De skulle ha träffats vid en tidpunkt på eftermiddagen. Vännerna började se sig omkring där han skulle ha varit och upptäckte att det såg konstigt ut på isen. Det var en vak och bredvid den fanns märken som såg ut att komma från en gevärskolv som använts som en isdubb, berättar Henrik Helander, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten undersökte de vakar som finns i sjön, men ingen man påträffades i vattnet och heller inte det vapen som mannen bör ha varit försedd med.

– Om inte annat, så borde vapnet har sjunkit ner till botten och vi borde kunna ha sett det, säger Henrik Helander.

Räddningstjänsten, fjällräddarna och polisen arbetade under måndagskvällen med utgångspunkten att mannen inte finns i sjön. Fjällräddare sökte med hjälp av hundar runt Navlajavrre och i de stugor som jaktsällskapet besökt under sin jakt. Något eftersök med helikopter kunde inte ske, eftersom det snöade rejält i området, rapporterar Norran.

 

UPPDATERAD:

Arjeplog (JJ) Vid 13-tiden idag påträffades en kropp i en vak i Naulajaure. Kroppen är ännu inte identifierad, varför polisen inte vill gå ut med fler uppgifter i det här läget.

Sökandet efter den försvunne 64-åringen har pågått under dagens alla ljusa timmar. Polisen har sökt från luften och på marken med hund tillsammans med Fjällräddningen och hemvärnet från Västerbotten. Totalt räknar man med att ett 40-tal personer sökt under dagen.

Vid 13-tiden påträffade fjällräddare en kropp i en vak i sjön Naulajaure.

– Det är en annan vak än den som räddningstjänsten sökte i igår, säger Ulf Eriksson, inspektör vid Piteåpolisen.

– Kroppen är inte identifierad ännu, därför avvaktar vi med uttalanden tills identifieringen är gjord. Det är rimligt att anta att det är den saknade mannen, men det vet vi inte ännu, säger han, uppger Norran.

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser