Resultatet klart från flyginventering i västra Sverige

HALLAND(JJ). Nu är resultatet klart från den flyginventering som gjorts i västra Sverige. Totalt är det ett cirka 100 000 hektar stort område som inventerats och resultatet visar på att det i genomsnitt finns 11,5 älgar per 1 000 hektar.

Det här är första gången som flera jaktvårdskretsar i västra Sverige har gjort en flyginventering tillsammans. Området som inventerats sträcker sig från Frillesås i söder till Askim och Mölndal i norr, samt i Öster till Rävlanda och Sätila. 
– Vet man mer om älgstammen så kan man planera mer. Tidigare har stammen uppskattats mer på en höft. Då har avskjutningen gått kraftigare upp och ner, säger Göran Cederlund, som arbetar på företaget Svensk Naturförvaltning, till Göteborgs-Posten.

AKTUELLT

Webbradio: ”Vi har ingen regional vargförvaltning”

Gävleborg (JJ) – Problemet är att vi inte har någon regional förvaltning av vargstammen. Det är några få län som ska bära hela det nationella målet. Det säger Jägareförbundets Per Mellström när han kommenterar jägaren Jonas Heimers beslut, att sluta rapportera rovdjur till länsstyrelsen.

Annonser