Reserven i topp på Räv-SM

Strömsbruk (JJ) Första tävlingsdagen vid stövarklubbens Räv-SM är klar. Dagens kollegium är just avslutat och det blev reserven som gick upp i ledning.

Hamiltonstövaren Göingebygdens Driva har tagit ledningen vid årets räv-SM med en fantastisk prestation vid första dagen tävlingar med två utmärkta rävdrev. Prestationen belönades med 65 egenskapspoäng. Driva kom med i årets SM som reserv men efter första dagen är det hon som regerar i startfältet.

Även schillerstövaren Ekmarkens Elof, ägare Pontus Mörling, klarade hem ett förstapris och ligger på andra plats med 57 egenskapspoäng. Ytterligare två hundar, Messi och Orustmarkens Stina, har chans till förstapris i elitklass då båda presterade andrapris vid dagens prov.

Avgörandet ska ske i morgon och du kan följa upplösningen via Trackers hemsida på länken http://gpspekka.kapsi.fi/tracker/?id=20150307sweden

Naturligtvis kan du också läsa om tävlingen och den spännande upplösningen i kommande nummer av Jaktjournalen.

 

Resultat dag 1:

  1. Göingebygdens Driva (H), Magnus Jönsson, Osby, 90+65, 1:a
  2. Ekmarkens Elof (S), Pontus Mörling, Skruv, 90+57, 1:a
  3. Messi (F), Robert Lundahl, Bor, 73+53, 2:a
  4. Orustmarkens Stina (S), Henric Linder, Stenstorp, 63+53, 2:a
  5. Ebbarps Mirja (F), Kjell-Göran Josefsson, Svenljunga, 56+53, 3:a
  6. Teerennevan Otto (F), Anders Morin, Kalix-Nyborg, 35+16, 0:a
  7. Härvsta Asta (F), Daniel Olsson, Heby, 0+23
  8. Nässjöns Astock (S), Patrik Isaksson, Aneby, 0+21, 0:a
  9. Knasbackens Bosse (H), Pär Skogh, Alfta, 0+17, 0:a
  10. Lostupets Roy (Sm), Bertil Svensson, Nossebro, 0+17, 0:a

 

 

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser