Reserven i topp på Räv-SM

Strömsbruk (JJ) Första tävlingsdagen vid stövarklubbens Räv-SM är klar. Dagens kollegium är just avslutat och det blev reserven som gick upp i ledning.

Hamiltonstövaren Göingebygdens Driva har tagit ledningen vid årets räv-SM med en fantastisk prestation vid första dagen tävlingar med två utmärkta rävdrev. Prestationen belönades med 65 egenskapspoäng. Driva kom med i årets SM som reserv men efter första dagen är det hon som regerar i startfältet.

Även schillerstövaren Ekmarkens Elof, ägare Pontus Mörling, klarade hem ett förstapris och ligger på andra plats med 57 egenskapspoäng. Ytterligare två hundar, Messi och Orustmarkens Stina, har chans till förstapris i elitklass då båda presterade andrapris vid dagens prov.

Avgörandet ska ske i morgon och du kan följa upplösningen via Trackers hemsida på länken http://gpspekka.kapsi.fi/tracker/?id=20150307sweden

Naturligtvis kan du också läsa om tävlingen och den spännande upplösningen i kommande nummer av Jaktjournalen.

 

Resultat dag 1:

  1. Göingebygdens Driva (H), Magnus Jönsson, Osby, 90+65, 1:a
  2. Ekmarkens Elof (S), Pontus Mörling, Skruv, 90+57, 1:a
  3. Messi (F), Robert Lundahl, Bor, 73+53, 2:a
  4. Orustmarkens Stina (S), Henric Linder, Stenstorp, 63+53, 2:a
  5. Ebbarps Mirja (F), Kjell-Göran Josefsson, Svenljunga, 56+53, 3:a
  6. Teerennevan Otto (F), Anders Morin, Kalix-Nyborg, 35+16, 0:a
  7. Härvsta Asta (F), Daniel Olsson, Heby, 0+23
  8. Nässjöns Astock (S), Patrik Isaksson, Aneby, 0+21, 0:a
  9. Knasbackens Bosse (H), Pär Skogh, Alfta, 0+17, 0:a
  10. Lostupets Roy (Sm), Bertil Svensson, Nossebro, 0+17, 0:a

 

 

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser