Renjagande björn skjuten

Östersund (JJ) Under påskhelgen sköts en björn i Fisklösadalen sedan beslut om skyddsjakt beviljats av Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Björnen hade vid flera tillfällen gjort jaktförsök på ren i området. Under torsdagen den 17 april gjordes skrämselförsök på björnen som dock återkom till det område där samebyn har mycket ren.  

Länsstyrelsen gjorde då bedömningen att det inte fanns någon annan lämplig lösning än skyddsjakt för att förhindra allvarlig skada på renhjorden. Skyddsjakten utfördes av Länsstyrelsens personal. Den avlivade björnen vägde cirka 58 kilo och bedöms vara ett ungdjur, rapporterar Länsstyrelsen i Jämtlands län i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser