Ren skjuten till döds i hage i Boxfjäll

VÄSTERBOTTEN(JJ). En ren har skjutits ihjäl i en hage i Boxfjäll. Renägaren Per Henning Utsi kopplar ihop det inträffade med bråket kring älgjakten.

Renen hittades i lördags i en hage intill renägarens bostad utan att skottet uppmärksammats av någon i familjen.

Per Henning Utsi är oroad över att ha haft skottlossning på gården och frågar sig vart nästa kula tar vägen. Polisen har varit på plats för att utreda vad som hänt.

– Det är klart att jag kopplar ihop skjutningen med bråket som nu pågår kring älgjakten. Men hur lågt ska det här få sjunka, säger Per Henning Utsi till Västerbottens Folkblad.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser