Remi och Andreas satsar på björnjakt i Norrbotten

Smedsbyn (JJ) Norrmannen Remi Olsen, som just flyttat till Smedsbyn och jaktkompisen Andreas Olofsson, Gällivare, satsar på björnjakt i Norrbotten. Hittills ligger de bakom tre av de fyra fällda björnarna i länet.

– Jag och Andreas samarbetar med våra plotthundar och hittills har det gått bra, berättar Remi Olsen, som just flyttat med fru, barn och 17 hundar till Smedsbyn.

– Det är 86 björnar kvar på tilldelningen i Norrbotten, så vi räknar med att jaga varje dag.

I fredags gjorde Remis stora stjärna plotthunden Mack ett mycket bra arbete som slutade med en fälld björn.

– Vi var i Narken, Tornedalen och hade nästan gett upp på morgonen. Men jag tänkte ta en sista chans och släppte Mack på frisök. Till slut hittade han ett svagt spår som han jobbade med i en timme. Sedan fick han tag på björnen som gick undan kanske 500 meter och sedan blev det ståndskall, berättar Remi.

Remis kompis Stian Pettersson, Norge, fick chansen att följa med Remi in på ståndet och han gjorde inget misstag och lyckades fälla björnen.

I fjol stod Mack själv bakom 13 fällda björnar och var med tillsammans med andra hundar på många fler.

– Jag vet faktiskt inte riktigt hur många han var med på, vi jagade en del tillsammans med Rasmus Boström. Mack var jätteduktig i fjol och vad jag sett hittills i år verkar han bara bli bättre. Han fungerar bra både i band och i frisök och vid ståndskallsarbetet, förklarar Remi.

– Nästa vecka när älgjakten börjar här i Norrbotten räknar vi med att det blir betydligt mer synobs, och jägarna får gärna ringa så kommer vi med björnhundar (+47 413 52 486), avslutar Remi.

I nästa nummer av Jaktjournalen kommer ett stort reportage med Remi Olsen, norrmannen som blivit björnjägare på heltid.

Norrmannen Remi Olsen,t h, har flyttat till Sverige för att jaga björn på heltid. Här med en björn som kompisen Stian Pettersson sköt för Remis Mack i fredags.
AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser