Rekordstora rovdjurskostnader i Värmland

Karlstad (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län ersättningar för rovdjursangrepp peakar ordentligt i år.

För två år sedan betalade länsstyrelsen ut 30 000 kronor i ersättning till drabbade djurägare. I år har man betalat ut 646 000 kronor, rapporterar Värmlands Folkblad.

– Det är ett lite speciellt år. Vi har haft väldigt många och flera väldigt stora angrepp. Vi har till och med fått äska mer pengar för att klara av att betala ut alla ersättningar, säger Kari Langöen, vilthandläggare på länsstyrelsen till Värmlands folkblad.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser