Rekordstor rävklapp

Orsa (JJ) 35 jägare ställde upp när Orsa jaktvårdskrets för tredje året i rad avslutade jaktsäsongen med klappjakt på räv.

  För några år sedan införde jaktlagen ett rovviltskort som gör det möjligt för jägarna att jaga över varandras områden, säger kretsordföranden Björn Sinders.
Under klappjakten hann jägarna som turades om att stå på pass eller gå i drevkedjan att jaga över sex områden kring centrala Orsa. Rävjägarna var ute hela dagen med undantag för en paus i Borns byastuga där man snackade taktik och åt korv.
Jägarna såg en hel del rådjur och ett spår efter ett lodjur. Däremot lyckades man inte finna  en enda räv.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser