Rekordstart på björnsäsongen

Kungsbacka (JJ) Knappt halva premiärdagen har passerat och 37 björnar är hittills inrapporterade till Statens Veterinärmedicinska anstalt. Fortsätter det så här blir det en kort björnjaktsäsong.

Ramen från en 157 kilo tung hon som sköts 05.20 i Lingbo Jaktlag utanför Ockelbo.
Klockan 12.30 hade 35 fällda björnar rapporterats in till Statens Veterinärmedicinska anstalt. Det är mer än tio procent av årets hela tilldelning på 274 björnar. Lyckas björnjägarna hålla detta tempo är jakten över inom en vecka.

Flest björnar har skjutits i Gävleborgs län. Där har jägarna hittills fällt 14 björnar. Dalarnas län ligger inte långt efter med 10 fällda björnar.

Jaktjournalen får kontinuerligt in rapporter och bilder från lyckade jakter. Ta chansen du med om du är på plats där det händer.

Skicka oss ett mms på 070-395 00 94 eller 0738-203315 så ringer vi upp och tar din berättelse från jakten.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser