Rekordstart på björnsäsongen

Kungsbacka (JJ) Knappt halva premiärdagen har passerat och 37 björnar är hittills inrapporterade till Statens Veterinärmedicinska anstalt. Fortsätter det så här blir det en kort björnjaktsäsong.

Ramen från en 157 kilo tung hon som sköts 05.20 i Lingbo Jaktlag utanför Ockelbo.
Klockan 12.30 hade 35 fällda björnar rapporterats in till Statens Veterinärmedicinska anstalt. Det är mer än tio procent av årets hela tilldelning på 274 björnar. Lyckas björnjägarna hålla detta tempo är jakten över inom en vecka.

Flest björnar har skjutits i Gävleborgs län. Där har jägarna hittills fällt 14 björnar. Dalarnas län ligger inte långt efter med 10 fällda björnar.

Jaktjournalen får kontinuerligt in rapporter och bilder från lyckade jakter. Ta chansen du med om du är på plats där det händer.

Skicka oss ett mms på 070-395 00 94 eller 0738-203315 så ringer vi upp och tar din berättelse från jakten.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser