Rekordmånga vitsvanshjortar skall fällas

Finland (JJ) Jaktsäsongen för älg och vitsvansvilt inleds i Finland under veckoslutet och det innebär en stor avskjutning. I år har nämligen rekordmånga jaktlicenser för vitsvansvilt beviljats i Västnyland. Störst är ökningen på Hangöudd och i Sjundeå.

  Med jaktlicenserna kan ungefär 2500 vitsvansar fällas i Västnyland. Ungefär 900 älgar kan fällas med de beviljade älglicenserna. Det är i första hand jakten i skärgården som startar på veckoslutet, medan många jaktlag på fastlandet skjuter upp jaktstarten till mitten av oktober.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser