Rekordmånga vildsvin skjutna i Skrylle

SKRYLLE(JJ). Vildsvinen har ökat kraftigit under de senaste tre åren och i år har det skjutits rekordmånga vildsvin i Skrylle. – Vi är helt enkelt tvungna att skjuta av dem, inte minst för trafiksäkerhetens skull. I år har vi skjutit många fler än tidigare, säger Sven Engberg, intendent på Skryllegården, till Skånska Dagbladet.

I år har Skrylle jaktlag fällt omkring 40 vildsvin, annars brukar de skjuta omkring fem till sex djur. Det ser ungefär likadant ut för de andra jaktlagen. Då har man ändå bara skjutit av vinterstammen. 

Nu finns vildsvinen i hela södra delen av landet och Sven Engberg menar att man skulle behöva organisera jaktlagen i Skåne för att se till att stammen inte ökar, han hoppas även att man ska kunna minska antalet djur. 
Det här rapporterar Skånska Dagbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser