Rekordmånga vildsvin skjutna i Skrylle

SKRYLLE(JJ). Vildsvinen har ökat kraftigit under de senaste tre åren och i år har det skjutits rekordmånga vildsvin i Skrylle. – Vi är helt enkelt tvungna att skjuta av dem, inte minst för trafiksäkerhetens skull. I år har vi skjutit många fler än tidigare, säger Sven Engberg, intendent på Skryllegården, till Skånska Dagbladet.

I år har Skrylle jaktlag fällt omkring 40 vildsvin, annars brukar de skjuta omkring fem till sex djur. Det ser ungefär likadant ut för de andra jaktlagen. Då har man ändå bara skjutit av vinterstammen. 

Nu finns vildsvinen i hela södra delen av landet och Sven Engberg menar att man skulle behöva organisera jaktlagen i Skåne för att se till att stammen inte ökar, han hoppas även att man ska kunna minska antalet djur. 
Det här rapporterar Skånska Dagbladet.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser