Rekordmånga hundar vargdödade i Finland

Antalet hundar som dödas av varg i Finland har det senaste året ökat med 100 procent

De flesta angreppen sker i landets östra delar och allra flest hundar dödades i Norra Karelen. Enligt rapporter var det 22 hundar som dödades under jakt medan 12 var bandhundar som attackerades på gårdar i området. 44 dödade hundar är en fördubbling jämfört med 2004.

Landets rovdjursforskare uppskattar vargstammen till 200-300 individer och dessa dödade under 2005 cirka 55 hundar totalt i hela landet

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser