Rekordlåga cesiumhalter

Ådalen (JJ) De älgar som analyserats efter höstens jakt i Ådalen uppvisar de lägsta cesiumvärdena sedan Tjernobylkatastrofen 1986.

Medelvärdet för de 30 älgar som analyserats ligger på 261 becquerel per kilo. Genomsnittet under de tidigare åren har varit 500-700 becquerel.
I Gävleborg visar analyser från de 200 första skjutna älgarna på högre värden. 60 djur har haft mer än 1 500 becquerel som är övre gränsen för när köttet får säljas.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser