Rekordföryngring av varg?

Örebro (JJ) Fyra vargflockar i Örebro tros ha haft lyckade föryngringar.

Valpar har setts i reviren Hasselfors, och Ullriksberg. Det finns tydliga spår av föryngringar i reviren Kilsbergen och Uttersberg. Det är enligt Kjell Johansson, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Örebro, för tidigt att säga hur många valpar som fötts i reviren.
Enligt länsstyrelsens rovdjursansvarige har attackerna på tamdjur minskat de senaste åren trots att vargstammen ökat kraftigt. Anledningen till de minskade tamdjursangreppen tros vara de resurser som länsstyrelsen satsat på förebyggande åtgärder, bland annat genom anläggandet av viltstängsel.
Några förebyggande åtgärder för jakthundar har man ännu inte funnit någon lösning på.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser