Rekordföryngring av varg

Minst 15 nya vargkullar har bekräftats hittills i vinter. Men det kan vara fler enligt Grimsö Forskningsstation, det finns fortfarande revir som ännu inte är avspårade. I fjol konstaterades 14 föryngringar i Skandinavien.

Den rekordstora föryngringen av varg i Sverige och Norge tyder på att det finns minst 150 vargar i Skandinavien, enligt forskarna. Men siffran kan komma att stiga när man hunnit spåra av ytterligare ett antal revir som återstår.
Därmed är regeringens etappmål på 20 föryngringar på väg att nås och en ny utvärdering skall göras enligt tidigare riksdagsbeslut.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser