Rejäla böter för skjuten älgtjur

Markaryd (JJ) Jägaren som sköt en älgtjur på en fastighet utanför Markaryd döms att betala 32 000 kronor i böter eftersom det endast var tillåtet att fälla kalv på marken.

Mannen uppger att han sköt älgen för att den var drabbad av en sjukdom som ger vårtor, men flera andra säger att de inte har kunnat se att älgen varit sjuk, skriver Smålandsposten.

Tingsrätten anser att skytten inte kan ha sett några skador från det avstånd han sköt, cirka 80 meter, även med kikare, och att mannens förklaring är en efterhandskonstruktion.

En annan jägare hittade den skjutna älgtjuren när han var hos mannen och letade sin hund. Mannen, som är i 50-årsåldern och kommer från Ljungby kommun, döms till 80 dagsböter för jaktbrott.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser