Rejäla böter för skjuten älgtjur

Markaryd (JJ) Jägaren som sköt en älgtjur på en fastighet utanför Markaryd döms att betala 32 000 kronor i böter eftersom det endast var tillåtet att fälla kalv på marken.

Mannen uppger att han sköt älgen för att den var drabbad av en sjukdom som ger vårtor, men flera andra säger att de inte har kunnat se att älgen varit sjuk, skriver Smålandsposten.

Tingsrätten anser att skytten inte kan ha sett några skador från det avstånd han sköt, cirka 80 meter, även med kikare, och att mannens förklaring är en efterhandskonstruktion.

En annan jägare hittade den skjutna älgtjuren när han var hos mannen och letade sin hund. Mannen, som är i 50-årsåldern och kommer från Ljungby kommun, döms till 80 dagsböter för jaktbrott.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Vill starta unikt björnhägn för hundträning

Ljusdal (JJ) Ralph Persson har stora visioner inför 2018. Om allt går enligt planerna slår han i vår upp portarna för det första svenska träningshägnet för björnhundar där det inte blir något stängsel mellan björnar och hundar.

Åtal i jaktbrottshärvan skjuts upp

Umeå (JJ) Åtalet mot de två jaktbrottsmisstänkta personerna som misstänkts för att ha försökt stjäla orkidéer i Stekenjokk tidigare i sommar dröjer. Åklagare menar att utredningen är omfattande och man ligger ungefär mitt i utredningsarbetet.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Annonser