Rejäla böter för skjuten älgtjur

Markaryd (JJ) Jägaren som sköt en älgtjur på en fastighet utanför Markaryd döms att betala 32 000 kronor i böter eftersom det endast var tillåtet att fälla kalv på marken.

Mannen uppger att han sköt älgen för att den var drabbad av en sjukdom som ger vårtor, men flera andra säger att de inte har kunnat se att älgen varit sjuk, skriver Smålandsposten.

Tingsrätten anser att skytten inte kan ha sett några skador från det avstånd han sköt, cirka 80 meter, även med kikare, och att mannens förklaring är en efterhandskonstruktion.

En annan jägare hittade den skjutna älgtjuren när han var hos mannen och letade sin hund. Mannen, som är i 50-årsåldern och kommer från Ljungby kommun, döms till 80 dagsböter för jaktbrott.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser