Reinfeldt försvar vargpolitiken – kräver besked från de rödgröna

VÄRMLAND(JJ). Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker det är rätt med licensjakt och skyddsjakt på varg. Detta klargjorde han vid ett besök hos Jägarförbundet i Värmland i går, med sig hade han finansminister Anders Borg som själv är jägare. Nu kräver Reinfeldt svar från det rödgröna blocket om de vill förändra dagens vargpolitik eller inte.

Vid sitt besök träffade de jägare och även djurägare som drabbats av att vargen rivit deras djur. Bland annat träffade de Anette Back Olsson som numer har fönstret öppet när hon sover, samt geväret vid sängen, efter att hon fått flera får rivna av varg. 
– Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill ha en ostörd tillväxt av rovdjur. Vad víll Socialdemokraterna, undrade Reinfeldt.

Statsministern är inte orolig för det faktum att EU-kommissionen krävt att få svar på ett antal frågor kring den svenska licensjakten på varg. Han tror inte att det kommer att innebära några problem och pekar på att det redan gjorts en liknande granskning när det gäller jakten på lodjur.
Det här rapporterar Tidningarnas Telegrambyrå, TT.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser