Reinfeldt försvar vargpolitiken – kräver besked från de rödgröna

VÄRMLAND(JJ). Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker det är rätt med licensjakt och skyddsjakt på varg. Detta klargjorde han vid ett besök hos Jägarförbundet i Värmland i går, med sig hade han finansminister Anders Borg som själv är jägare. Nu kräver Reinfeldt svar från det rödgröna blocket om de vill förändra dagens vargpolitik eller inte.

Vid sitt besök träffade de jägare och även djurägare som drabbats av att vargen rivit deras djur. Bland annat träffade de Anette Back Olsson som numer har fönstret öppet när hon sover, samt geväret vid sängen, efter att hon fått flera får rivna av varg. 
– Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill ha en ostörd tillväxt av rovdjur. Vad víll Socialdemokraterna, undrade Reinfeldt.

Statsministern är inte orolig för det faktum att EU-kommissionen krävt att få svar på ett antal frågor kring den svenska licensjakten på varg. Han tror inte att det kommer att innebära några problem och pekar på att det redan gjorts en liknande granskning när det gäller jakten på lodjur.
Det här rapporterar Tidningarnas Telegrambyrå, TT.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser