Registrera dig som lodjursjägare

Stockholm (JJ) Den som vill jaga lodjur i vinter måste registrera sig som lodjursjägare i Jaktregistret. Den som inte är registrerad som lodjursjägare i Jaktregistret har inte rätt att delta i jakten.

Registreringen gäller bara för en säsong, vintern 2005/2006. Ny registrering krävs för nästa vinter. Naturvårdsverket och jägarorganisationerna har kommit överens om registreringen. Lodjursregistret har startat eftersom EU ställer krav på att Sverige har bättre kontroll över hur många och vilka som deltar i lodjursjakt.

Registrering kan ske per telefon eller via Internet. När korrekta uppgifter från dig finns i Jaktregistret är registreringen giltig. Bekräftelse kommer med post tidigast i december, senare om anmälan görs i december eller senare.

Vill du registrera dig via telefon så ringer du 0771/18 34 11 från en knapptelefon. Följ anvisningarna i samtalet.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser