Regeringen ser över fjälljakten?

Frågan om småviltsjakten blev ett fiasko för oppositionen när man skulle rösta i riksdagen. Nu öppnar regeringen för en förändring av lagen.

– Vi får såpass mycket synpunkter på det nuvarande systemet så jag utgår ifrån att vi kan förbättra det, säger Bengt-Anders Johansson (M), vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, till Sveriges Radio P4 Norrbotten.
En utredning ska utvärdera hur nuvarande lag har fungerat mellan åren 2009 och 2011. Den beräknas vara klar våren 2012 och enligt Bengt-Anders Johansson kan resultatet få betydelse vid en eventuell röstning om lagen nästa år. 
– Om utredningen är klar nästa vår så kanske vi har ett underlag att från utskottets sida lägga ett svar som tillmötesgår vissa synpunkter. Så det kan vara ett helt annat läge om ett år, säger han.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser