Regeringen ser över fjälljakten?

Frågan om småviltsjakten blev ett fiasko för oppositionen när man skulle rösta i riksdagen. Nu öppnar regeringen för en förändring av lagen.

– Vi får såpass mycket synpunkter på det nuvarande systemet så jag utgår ifrån att vi kan förbättra det, säger Bengt-Anders Johansson (M), vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, till Sveriges Radio P4 Norrbotten.
En utredning ska utvärdera hur nuvarande lag har fungerat mellan åren 2009 och 2011. Den beräknas vara klar våren 2012 och enligt Bengt-Anders Johansson kan resultatet få betydelse vid en eventuell röstning om lagen nästa år. 
– Om utredningen är klar nästa vår så kanske vi har ett underlag att från utskottets sida lägga ett svar som tillmötesgår vissa synpunkter. Så det kan vara ett helt annat läge om ett år, säger han.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser