Regering vill stoppa massutfodring av klövvilt

Stockholm (JJ) Rergeringen vill få bukt med utfodringsproblematiken och vill därför att utfodring av klövvilt regleras mer. Ett lagförslag har skickats på remiss till lagrådet.

Regeringen vill att  jaktlagen (1987:259) revideras genom att det skapas föreskrifter om förbud mot eller villkor för utfodring av vilt som inte hålls i hägn. Den myndighet som regeringen bestämmer får i enskilda fall besluta om undantag från ett sådant förbud.

Regeringen skriver också att illsyn över att föreskrifter och beslut om utfodring av vilt sköts av länsstyrelserna, som också får besluta de förelägganden och förbud som behövs för tillsynen.

Beslut om förelägganden och förbud får förenas med vite. Länsstyrelsens beslut ska få överklagas till allmän förvaltningsdomstol.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser