Regering vill stoppa massutfodring av klövvilt

Stockholm (JJ) Rergeringen vill få bukt med utfodringsproblematiken och vill därför att utfodring av klövvilt regleras mer. Ett lagförslag har skickats på remiss till lagrådet.

Regeringen vill att  jaktlagen (1987:259) revideras genom att det skapas föreskrifter om förbud mot eller villkor för utfodring av vilt som inte hålls i hägn. Den myndighet som regeringen bestämmer får i enskilda fall besluta om undantag från ett sådant förbud.

Regeringen skriver också att illsyn över att föreskrifter och beslut om utfodring av vilt sköts av länsstyrelserna, som också får besluta de förelägganden och förbud som behövs för tillsynen.

Beslut om förelägganden och förbud får förenas med vite. Länsstyrelsens beslut ska få överklagas till allmän förvaltningsdomstol.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser