Redkordälg i Målaskog!

LJUNGBY(JJ). En älg med 20 taggar har setts i Målaskog i Ryssby. Vad man vet så är älgen fortfarande kvar i livet. Nu lär det vara många jägare som nu drömmer om att få en skottchans på djuret.

Under våren i år har flera personer sett älgen med den stora kronan. Och förra våren så lyckades Lars Colsjö filma älgen.
Det här rapporterar Lokaltidningen Ljungby som också har lagt ut Colsjös film, som visar den ståtliga älgen, på tidningens hemsida.  

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser