Rådjur på spettet!

Inför sommarens grillfester är det alltid bra att planera styckningen. Att skära ut några fina bitar bogstek lämpliga för grillspett är snabbt gjort. Sedan kan alla festdeltagare själva trä sina spett med sina favorittillbehör. Vi använde rådjurskött, men allt klövvilt passar bra.

4 portioner:

500 g bogkött, tärnat
1 halloumiost
2 gula lökar
zucchini

Marinad:

2½ dl rapsolja
2 msk sherry
1 vitlöksklyfta, pressad
1 gul lök, i tunna skivor
1 tsk mejram

Sommarsallad:

rucolasallad
1 bit honungsmelon
1 gul paprika
1 färsk rödlök
persilja

Gör så här:

Marinera köttet i 4 timmar och trä gärna upp tillbehören på fyra grillspett; de är då lättare att vända på grillen. Om du använder träspett måste du först blötlägga dem så att de inte fattar eld. Grilltiden för ett spett är ganska kort så lämna inte grillen! Håll uppsikt så att hela spettet blir jämnt grillat. Serveras förslagsvis med en krispig sommarsallad och något gott att dricka till.

Vintipset
Tapiz Joven Malbec

I Argentina produceras Tapiz Joven, ett rödvin med mycket fruktig smak och inslag av fat, skogshallon, jordgubbar och sötlakrits. Vinet är gjort på malbecdruvan. Ett bra val till t ex rådjur. Sockerhalten är 3 g/liter och alkoholhalten ligger på 14 %. Ett prisvärt vin som säljs i 75 cl-flaska. Nr: 6521. Pris: 71 kr.

 

Öltipset
Kilkenny

Kilkenny är en spännande ale från Irland med maltig smak som passar bra till grillat vilt. Smaken har inslag av knäck, rågbröd och citrusskal. Färgen är brungul och alkoholhalten ligger på måttliga 4,3 %. Säljs i 33 cl-flaska. Nr: 1678. Pris: 13:90.

 

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser