Grillad älgbiff på planka

Den klassiska planksteken har säkert de flesta provat någon gång. Med utskuren och grillad älgbiff når den ännu större höjder. Helt suveränt gott och festligt. Och som vanligt gäller det att hålla reda på styckdetaljerna så att du hittar rätt köttbit i frysen. Starta upp grillen och olja in plankorna. Lycka till! 6 portioner: 1

Älgbiff på grillen

Fira våren med en älgbiff på grillen. Bättre kan det knappast bli. Om du skött styckningen och märkt köttpåsarna är det bara att plocka upp en bit älgstek ur frysen och marinera. Njut av våren och grillsmaken. 4 personer: 4 utskurna biffar av älg, ca 150 gram styck 600 g skalad potatis smör till stekning

Älgwok för fest och vardag

Älgkött är en fantastisk råvara som går att använda till nästan alla rätter. Även i wokpannan gör den succé.  Skuren i smala bitar och wokad på hög värme blir även den mest kräsne övertygad om älgköttets förträfflighet. En väl mörad bit stek och fräscha grönsaker är grunden i en lyckad älgwok. Lycka till! 6 personer:

Pastasås på vildsvin

Vildsvinen sprider sig norrut och redan finns vildsvins­köttet i många jägarhem. Månadens recept är enkelt, men också mycket praktiskt. Med en bit rimmat vildsvinskött, gärna från bogen, kan du i ett nafs göra en jättegod pastasås som inte lämnar någon oberörd. 4 personer: 600 g rimmat vildsvinskött margarin till stekning 1 gul lök 10 st

Benfri kotlettrad av vildsvin

Den benfria kotlettraden, eller ytterfilén som vi kallar den på övrigt klövvilt, är en supergod styckdetalj på vildsvin. Jag brukar marinera kotlettraden i kylskåp under natten för att få in mer lockande smaker i köttet. Prova gärna – i mitt tycke supergott! 6 personer: ca 1 kg benfri kottlettrad Marinad: 2 msk balsamvinäger 2 msk

Supergod hare till julbordet

I varje jägarfamilj av rang ska det serveras hare på julbordet. Ett supergott recept som vi garanterar att även tomten blir mätt och nöjd av. Ibland handlar mat inte bara om att äta en god middag, när det gäller julharen bevarar vi även gamla jaktliga traditioner. Något som passar julen på ett utmärkt sätt. 6

Pulled pork – Som gjort för älg

Månadens recept på pulled pork av älg bör definitivt provas av alla som har tillgång till skogens konung. Använd med fördel karrén eller bogkött till denna trendiga rätt. Tillagning på låg värme ger ett riktigt mört och smakrikt kött. Vi tillagade köttet i en Crock-Pot, en elektrisk gryta för slow cooking. Men du kan naturligtvis

Klassisk älgbiff

Svårt att komma på något gott till middag? Här får du hjälp, klassiska älgbiffar är aldrig fel och alltid lika supergott. Med lite grädde i färssmeten blir biffarna inte heller torra. Har man dessutom egenplockade lingon och karljohansvamp är middagen räddad. 4 personer: 1 gul lök, finhackad 2 msk strömjöl 1 dl grädde 600 g

Jägarens skogspanna

Det finns knappast något godare än att tillaga vilt och äta utomhus. Vi jägare kan verkligen njuta av viltköttet och förbereder vi lite innan vi åker till skogs kan man göra underverk på ett spritkök. Jägarens skogspanna görs på viltfärs, grädde och kryddor. Kokar man dessutom lite pasta har man fått en rejäl måltid som

Flintastek – favorit på grillen

När jaktsäsongen närmar sig och jaktlagen träffas för planering är det aldrig fel med en flintastek av vildsvin på grillen. Utsökt gott och varje minut i vakkojan under sena nätter blir plötsligt en bagatell. 6 portioner: ca 1 kg vildsvinslår Marinad: 2 dl matolja 3 msk mörk sirap 3 pressade vitlöksklyftor 1 msk färsk hackad

Annonser