Fest på vildsvinspizza

  På våren ska det ofta fixas i jaktkojor och pass. Hela jaktlaget träffas och då passar det utmärkt med en stadig lunch. Vildsvinspizza kan du enkelt laga kvällen före, skära upp i bitar och arbetsdagen med jaktkompisarna blir så mycket trevligare – till och med lite festbetonad. 2 pizzor: Pizzadeg 25 g jäst 2

Lyxig ryggbiff av älg

Många menar att ryggbiffen till och med är bättre än innerfilén på älg. Hur som helst är ryggbiffen en riktig delikatess som bara viltkött kan erbjuda. Varför inte unna sig lite lyx och tillaga ryggbiffen vid ett speciellt tillfälle. 4 personer: 800 g ryggbiff olja el smör till stekning salt svartpeppar, grovmalen 600 g fast

Festliga vildsvinskotletter

Vildsvinsköttet blir allt vanligare i jägarnas frysboxar, men också hos allmänheten som får ta del av detta uppskattade vilt. Med en utskuren kotlettrad, lite fyllning och goda till­behör är det enkelt att skapa feststämning. 4 personer: 800 g benfri kotlettrad av vildsvin ½ röd paprika ½ rödlök 150 g ädelost salt och peppar Gör så

Färsbiffar av rådjur

I dag finns rådjuret i stort sett i hela landet. Från Skåne i söder till Norrbotten i norr. Ett fantastiskt vilt som dessutom håller mycket hög kvalitet som köttråvara. Vill man lyxa till färsbiffarna är rådjursfärs med lingonsås ett utmärkt val. Passar utmärkt till den finaste middag. 4-5 personer: 1 gul lök, finhackad 2 msk

Höstens rådjursgryta

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och hör dessutom till vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du här.

Magisk rådjursstek

I oktober börjar jaktsäsongen på allvar för landets alla hängivna jägare med rådjurshundar. Det firar vi och bjuder på ett magiskt gott rådjursrecept med enbär som smakhöjare.   6 personer: utskuren rådjursstek 5 enbär 20 svartpepparkorn 2 tsk salt 4 vitlöksklyftor smör till stekning   Gör så här: Stöt enbär och peppar i en mortel

Kallskuren älgstek

Det är ingen överdrift att påstå att älgkött är det vanligaste viltet som serveras i de svenska jägarhemmen. Med nära 100 000 fällda älgar årligen gäller det att variera måltiderna, och älgköttet är en fantastisk råvara som bara fantasin sätter gränser för. Månadens recept är en variation på kallskuren älgstek marinerad i örtlag.   6

Jaktpremiär med rådjursspett

För många jägare är bockjaktspremiären den 16 augusti årets stora premiär. Simon Andersson, Kalmar, åker traditionsenligt iväg med ett par kompisar och jagar bock varje år. Lika traditionsenligt är det att grilla rådjur inför premiären. Här kommer hans recept på grillad sadel.   4 personer: ca 500 g rådjurssadel 1 halloumiost i tärningar 2 färska

Viltfärspuckar med ost och skinka

Man får aldrig tillräckligt med viltfärs i frysboxen. Variationerna är oändliga och det finns väl knappast någon som ratar en viltfärsbiff. Månadens recept på viltfärspuckar med ost och skinka är lite festligare och höjer nivån ytterligare på vilken middag som helst. 4 portioner: Viltfärspuckar 2 dl mjölk 4 msk ströbröd 500 g älgfärs 1 ägg

Grillad älgbiff på planka

Den klassiska planksteken har säkert de flesta provat någon gång. Med utskuren och grillad älgbiff når den ännu större höjder. Helt suveränt gott och festligt. Och som vanligt gäller det att hålla reda på styckdetaljerna så att du hittar rätt köttbit i frysen. Starta upp grillen och olja in plankorna. Lycka till! 6 portioner: 1

Annonser