Baconinlindad lövbiff

Det goda behöver inte alltid vara det krångliga. Vill man festa till det lite mitt i veckan är baconinlindad lövbiff som klippt och skuren. Har man bara ordning på styckdetaljerna i fryxboxen är det inget större arbete att göra en riktigt god vardagsmiddag av innanlår från älgkalv. Eller varför inte till en finmiddag. 4 personer:

Julharen du inte vill missa

I varje jägarfamilj av rang ska det serveras hare på julbordet. Här är ett supergott recept som vi garanterar att även tomten blir mätt och nöjd av. Ibland handlar mat inte bara om att äta en god middag, när det gäller julharen bevarar vi även gamla jaktliga traditioner. Något som passar julen på ett utmärkt

Fylld vildsvinsstek

  Allt fler jägare har tillgång till vildsvinskött, en fantastisk råvara som passar både till vardags och fest. Ett säkert kort är fylld vildsvinsstek, det kräver inte heller ypperliga kockkunskaper. Men jag lovar, den som äter kommer att hylla dina färdigheter. Lycka till!   4–6 personer: 1 kg vildsvinsstek 2 gula lökar smör till stekning

Vildsvinsgryta för finsmakare!

Enligt gammal kinesisk matfilosofi ska ingrediensernas konsistens ge kontrast, medan formen och storleken på ingredienserna ska vara lika. Fläskflottet som man steker i ger grisköttskaraktären till grytan. – Det vita vinet ger en fin syrlighet som bryts av lökens sötma. Grytan kräver lite arbete, men resultatet är väl värt besväret. Det hävdar månadens receptskrivare, Lars

Baconinlindad vildsvinsfilé

Tänk vad vi jägare är bortskämda med fina råvaror. Baconinlindad vildsvinsfilé passar vilken nyårsmeny som helst. Men vi jägare äter det oftare än så och varför inte nu när jaktsäsongen drar igång på allvar. Bara det bästa är  gott nog. 4 portioner: ca 800 g vildsvinsfilé 4 skivor Scan jägarbacon tandpetare salt peppar Marinad: 1

Klassisk älgbiff

Kan man grilla älg? Självklart, älgbiff med bearnaisesås är en riktig klassiker. Men grilla inte för länge då blir den lätt torr, låt det stanna vid medium. Har du dessutom tillgång till kött från älgkalv är succén garanterad. Bara att njuta. 4 Portioner: ca 700 g älgbiff av innanlår Marinad: 3 dl rödvin 3 msk hickory liquid smoke 3

Amerikaburgaren!

Sommar och lata dagar. Vad passar inte bättre än en riktigt smarrig viltburgare? Välj själv den viltfärs du föredrar. Min favorit är en blandning mellan vildsvins- och älgfärs. Med goda tillbehör blir du kung vid grillen. 4 hamburgare: ½ dl ströbröd 1 dl mjölk 800 g viltfärs 1 ägg salt & vitpeppar 1 tsk Liquid

Rådjur på spettet!

Inför sommarens grillfester är det alltid bra att planera styckningen. Att skära ut några fina bitar bogstek lämpliga för grillspett är snabbt gjort. Sedan kan alla festdeltagare själva trä sina spett med sina favorittillbehör. Vi använde rådjurskött, men allt klövvilt passar bra. 4 portioner: 500 g bogkött, tärnat 1 halloumiost 2 gula lökar zucchini Marinad:

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Nu drar grillsäsongen igång på allvar. Många entusiaster grillar hela vintern, men visst är det skönt att även kunna sitta ute i solvärmen och njuta av grillat vilt direkt från grillen. Karré från vildsvin är en klassisk styckdetalj som aldrig är fel. Marinera, grilla och njut… 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2

Fest på vildsvinspizza

  På våren ska det ofta fixas i jaktkojor och pass. Hela jaktlaget träffas och då passar det utmärkt med en stadig lunch. Vildsvinspizza kan du enkelt laga kvällen före, skära upp i bitar och arbetsdagen med jaktkompisarna blir så mycket trevligare – till och med lite festbetonad. 2 pizzor: Pizzadeg 25 g jäst 2

Annonser