Klassisk älgbiff

Kan man grilla älg? Självklart, älgbiff med bearnaisesås är en riktig klassiker. Men grilla inte för länge då blir den lätt torr, låt det stanna vid medium. Har du dessutom tillgång till kött från älgkalv är succén garanterad. Bara att njuta.

4 Portioner:

ca 700 g älgbiff av innanlår

Marinad:

3 dl rödvin
3 msk hickory liquid smoke
3 msk farinsocker
2 msk soja

Tillbehör:

potatissallad
bearnaisesås
grillade morötter och lök

Gör så här:

Blanda marinaden och marinera köttet minst 5–6 timmar. Var noggrann med att köttet är rumstempererat när du lägger det på grillen. Älgköttet blir godast om du inte grillar det för länge och skär det gärna i 2–3 cm tjocka skivor.

VINTIPSET
LES DAUPHINS

Det franska rödvinet Les Dauphins har en fruktig smak med inslag av hallon och blåbär. Ett vin som passar utmärkt till klövvilt med liten viltsmak, t ex rådjur och unga djur. Sockerhalten är 3 gram/ liter. Säljs i 75 ml flaska med skruvkork. Alkoholhalt 13,5 %. Prisvärt. Nr: 72458. Pris: 89 kr.

ÖLTIPSET
EL CONQUISTADOR

En IPA som kommer från USA och som garanterat kan överraska jaktkompisarna. Smaken är humlearomatisk med tydlig beska och den smaksäkre kan känna inslag av ananas, tallkåda, honung och ljust bröd. Passar utmärkt till vin och vid ”afterhunt”. Alkoholhalt 4,5 %. Säljs i flaska på 355 ml. Nr: 1602. Pris: 23,90 kr.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser