Jaktpremiär med rådjursspett

För många jägare är bockjaktspremiären den 16 augusti årets stora premiär. Simon Andersson, Kalmar, åker traditionsenligt iväg med ett par kompisar och jagar bock varje år.

Lika traditionsenligt är det att grilla rådjur inför premiären. Här kommer hans recept på grillad sadel.

 

4 personer:

ca 500 g rådjurssadel
1 halloumiost i tärningar
2 färska gula lökar i klyftor
1 zucchini i skivor

Marinad:

2½ dl rapsolja
2 msk sherry
1 vitlöksklyfta, pressad
1 gul lök i tunna skivor
1 tsk mejram

Blanda ihop marinaden och lägg i den utskurna sadeln. Låt köttet marinera minst 4-5 timmar i rumstemperatur. Grilla sedan sadeln på ganska hög värme så att den får en fin färg, max ett par minuter på var sida så att sadeln inte blir helt genomgrillad och torr.

 

Frilägg.Vintips:
Rendola Governo 2013

Ett rödvin från Toscana i Italien. Ett smakrikt och fruktigt vin med fatkaraktär som passar utmärkt till viltkött. Vinet produceras till 75 % av sangiovesedruvan och 25 % merlot. Alkoholhalten är 14 %. Nr: 12380. Pris: 115 kr.

 

Frilägg.Öltips:
Leo Beer

Kan vara ett kul alternativ när rådjurssadeln grillas. Leo Beer är en ljus lager med liten beska och kommer från Thailand. Smaken är maltig med inslag av örter och citrus, serveras kyld och passar också som sällskapsöl efter en jakt. Alkoholhalten är 5 %. Säljs i 33 cl flaska. Nr: 1508. Pris: 10:90 kr.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser