Amerikaburgaren!

Sommar och lata dagar. Vad passar inte bättre än en riktigt smarrig viltburgare? Välj själv den viltfärs du föredrar. Min favorit är en blandning mellan vildsvins- och älgfärs. Med goda tillbehör blir du kung vid grillen.

4 hamburgare:

½ dl ströbröd
1 dl mjölk
800 g viltfärs
1 ägg
salt & vitpeppar
1 tsk Liquid smoke

Tillbehör:

8 skivor bacon
champinjoner
4 hamburgerbröd
4 skivor cheddarost
4 skivor bifftomat
4 hela saltgurkor
Heinz BBQ-sauce

Gör så här:

Låt ströbrödet svälla i mjölken. Rör i övriga ingredienser och forma färsen till 4 stora hamburgare. Grilla i ca 3–4 minuter på varje sida. Grilla även bacon och champinjoner.

Lägg hamburgarna på bröden och lägg på övrig topping. Servera med en kall öl eller ett glas rött vin.

vinVintips:
Cono Sur, Cabernet Sauvignon Carmenere 2014

Ett mycket prisvärt ekologiskt rödvin från Chile. Med dess fruktiga smak passar det utmärkt till grillade rätter. Vinet har en fatkaraktär med inslag av svarta vinbär, rosmarin, kanel, kakao och lakrits. Alkoholhalten är 14 % och sockerhalten är 3 g/liter. Säljs i 750 ml flaska. Nr: 6586. Pris: 89 kr.

ölÖltips:
Jämtlands IPA

Passar utmärkt till både husmanskost och som sällskapsdryck. Ölen har en humlearomatisk smak med tydlig beska. Här finns också inslag av torkade aprikoser, ljus sirap, örter och mandarin. Alkoholhalt 5,5 %. Säljs i flaska, 330 ml. En nyhet som började säljas i mars. Nr: 89796. Pris: 20:90.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser