Rävlocktävling samlar pengar till Cancerfonden

Jönköping (JJ) I mitten av mars arrangerar Nätarns Skytteförening en rävlocktävling som genomförs i 2-mannalag.

Rävlock blir allt populärare och nu kan jägarna också tävla i rävlock utanför Jönköping. Överskottet skänks till Cancerfonden. Foto: Holger Nilsson

Redan ifjol arrangerade Nätarns Skytteförening i Lekeryd, Jönköping, en rävlocktävling. En succé som nu följs upp och den 15 mars arrangeras tävlingen på nytt.

Jakten startar klockan 06.00, på egna marker. Jägarna behöver inte samlas innan utan kan direkt ge sig ut i sina jaktmarker. Arrangörerna litar på att jägarna inte startar före klockan 06.00. Den pågår sedan hela dagen och klockan 19.00 är det samling vid klubbstugan i Järsnäs, öster om Lekeryd.

Här bjuder klubben på korvgrillning och det vinnande laget ska koras. Vinner gör de som skjutit flest rävar. Har flera lag hamnat på samma antal rävar blir det totalvikten som avgör.

Jägarna måste anmäla sig via mail eller sms till klubben och betala 100 kronor per person. Hela överskottet från rävlockardagen kommer att gå oavkortat till Cancerfonden och redovisas på hemsidan.

Vandringspris och övriga priser kommer att delas ut.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser