Rävlocktävling samlar pengar till Cancerfonden

Jönköping (JJ) I mitten av mars arrangerar Nätarns Skytteförening en rävlocktävling som genomförs i 2-mannalag.

Rävlock blir allt populärare och nu kan jägarna också tävla i rävlock utanför Jönköping. Överskottet skänks till Cancerfonden. Foto: Holger Nilsson

Redan ifjol arrangerade Nätarns Skytteförening i Lekeryd, Jönköping, en rävlocktävling. En succé som nu följs upp och den 15 mars arrangeras tävlingen på nytt.

Jakten startar klockan 06.00, på egna marker. Jägarna behöver inte samlas innan utan kan direkt ge sig ut i sina jaktmarker. Arrangörerna litar på att jägarna inte startar före klockan 06.00. Den pågår sedan hela dagen och klockan 19.00 är det samling vid klubbstugan i Järsnäs, öster om Lekeryd.

Här bjuder klubben på korvgrillning och det vinnande laget ska koras. Vinner gör de som skjutit flest rävar. Har flera lag hamnat på samma antal rävar blir det totalvikten som avgör.

Jägarna måste anmäla sig via mail eller sms till klubben och betala 100 kronor per person. Hela överskottet från rävlockardagen kommer att gå oavkortat till Cancerfonden och redovisas på hemsidan.

Vandringspris och övriga priser kommer att delas ut.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser