Rävlockkurser drar fulla hus

Borlänge (JJ) Vårvintern är tveklöst högsäsong för rävlock. Den andra februari arrangerar Vildmarks i Borlänge en rävlockkurs med JJ:s medarbetare Ulf Lindroth, intresset är mycket stort.

Ulf Lindroth kan konsten att locka räv. Nu reser han runt i landet och lär ut till andra rävjaktsintresserade jägare. Foto: Holger Nilsson.

– Vi upplever att intresset för rävlock är jättestort. Kursen är nästan fulltecknad bara efter ett par dagar här hos oss på Vildmarks. Det är jägare som åker 25 mil för att få vara med, berättar arrangören Henric Lindh.

Kursen hos Vildmarks kommer att innehålla både en teoridel och praktisk jakt.

– Vi kommer att ha en genomgång av lockpipor, skjutstöd och passval i fält här i butken. Sedan kommer vi att åka ut och locka räv på Norra Tunas Viltvårdsområde som ligger strax norr om Borlänge, berättar Henric, som räknar med att fylla kursen de närmaste dagarna.

Lock på räv går nu in i sin högsäsong.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser