Rävlockkurser drar fulla hus

Borlänge (JJ) Vårvintern är tveklöst högsäsong för rävlock. Den andra februari arrangerar Vildmarks i Borlänge en rävlockkurs med JJ:s medarbetare Ulf Lindroth, intresset är mycket stort.

Ulf Lindroth kan konsten att locka räv. Nu reser han runt i landet och lär ut till andra rävjaktsintresserade jägare. Foto: Holger Nilsson.

– Vi upplever att intresset för rävlock är jättestort. Kursen är nästan fulltecknad bara efter ett par dagar här hos oss på Vildmarks. Det är jägare som åker 25 mil för att få vara med, berättar arrangören Henric Lindh.

Kursen hos Vildmarks kommer att innehålla både en teoridel och praktisk jakt.

– Vi kommer att ha en genomgång av lockpipor, skjutstöd och passval i fält här i butken. Sedan kommer vi att åka ut och locka räv på Norra Tunas Viltvårdsområde som ligger strax norr om Borlänge, berättar Henric, som räknar med att fylla kursen de närmaste dagarna.

Lock på räv går nu in i sin högsäsong.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser