Rävjakt gav pengar till barncancerfonden

Lars Göran Jonassons schillerhanne får nosa på en av de fällda rävarna.Ljungby (JJ) Jägarna i södra Ljungby älgskötselområde samlade under sin årliga storjakt på räv in 7 000 kronor till Barncancerfonden.

Idén med en storjakt på räv sjösattes i fjol. Resultatet blev minst sagt lyckat. På första jakten fälldes 15 rävar. Hela älgskötselområdet på 21 000 hektar nyttjas till storjakten.

Christer Karlsson som arrangerande jakten deltog också som hundförare med sin smålandsstövare Felix.

I år var resultatet något skralare på rävsidan, men desto bättre på insamlingssidan. Alla jägare som deltog skänkte en femtiolapp till förmån för Barncancerfonden och när jakten var slut hade 7 000 kronor samlats in.

Christer Karlsson, Ljungby som anordnar jakten var nöjd med dagen trots att bara två rävar fälldes.

– Vi hade ett tiotal hundar i gång och det var rävdrev i princip hela dagen. Jag tror 15 rävar grytade. Nästa år ska vi vara bättre förberedda för grytjakten, säger han.

Ingen storjakt utan korvgrillning. Arne och Mikael Nilsson tillsammans med Jan Olof Karlsson hugger in på var sin korv.
AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser