Rävjägare sköt en tamkatt

Södra Ljunga (JJ) En kvinna har anmält en jägare för att ha skjutit en katt. Det var under en stor rävjakt i Södra Ljunga som en jägare vid 19-tiden på kvällen spårade en skadeskjuten räv.

Jägaren som trodde sig se katten avfyrade tre snabba skott. När han kom fram visade det sig att det dödade djuret var en tamkatt.
Jägaren anmälde det inträffade men ägaren gjorde en anmälan till polisen som ska  utreda om jägaren gjort sig skyldig till jaktbrott.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser