Rävjägare sköt älg med hagelgevär

Onsala (JJ) En jägare som var ute och jagade räv blev attackerad av en ilsk älg och blev till sist tvungen att skjuta den för att freda sig själv.

När älgen kom för nära blev jägare tvungen att skjuta för att freda sig. Foto: Istock

Det var i helgen en jägare var ute på rävjakt i Onsala och den ilskna älgen plötsligt dök upp. Händelsen har nu anmälts till polisen som jaktbrott, men Lars Liffner, gruppchef för utredning, polisen i Kungsbacka tycker att allt gått rätt till.

 

– Han blev attackerad av en älg och som jag förstod det pågick det en längre stund. Mannen sköt först ett varningsskott, men älgen gav sig inte. Så när den kom på en meters avstånd, sköt han älgen i pannan, säger Lars Liffner, gruppchef för utredning, polisen i Kungsbacka till tidningen Norra Halland.

Jägaren kontaktade själv polisen och anmälde skottet mot älgen.

– Med de uppgifterna som finns har jag svårt att se att han ska behöva stå till svars för brott mot jaktlagstiftningen, säger Lars Liffner vidare till Norra Halland.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser