Rävjägare samlade in pengar till Barncancerfonden

Ljungby (JJ) Jägare utanför Ljungby jagade i helgen räv och samlade samtidigt in pengar till Barncancerfonden.

Lyckad jakt till förmån för Barncancerfonden. Fr v Hampus Andersson, Ulf Olsson, Jens och Victor Elw. Foto: Privat.

För tredje året i följd arrangerade Södra Ljung älgskötselområde stor rävjakt till förmån för Barncancerfonden. Ett arrangemang som blev mycket lyckat både rent jaktligt, men också i insamlade pengar.
När jakten var över hade jägarna fällt sex rävar och samlat in 10 160 kronor till Barncancerfonden. Ett berömvärt initiativ.

– Vi är jättenöjda, första året samlade vi in 7 000 kronor, ifjol 9 000 kronor och i år blev det 10 000 kronor. Alla jägare skänker minst 50 kronor var och sedan är det fritt hur mycket man vill bistå med, berättar en av eldskälarna bakom jakten, Christer Karlsson.

Rävjakten bedrevs på totalt 15 000 hektar öster om Ljungby.

 

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser