Rävjägare möttes av demonstranter

JÖNKÖPING(JJ). När ett 60-tal jägare samlades i går för att jaga räv så möttes de av demonstranter. Syftet med rävjakten var att försöka klarlägga vilken eventuell spridning som dvärgbandmasken har.

Jägarna skulle skjuta fem rävar och skickan in dessa till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, för undersökning.
Initiavtagaren till jakten var Tommy Hegestrand och han menar att jakten var befogad och framhåller att det inte handlade om någon hetsjakt. 

Men även Naturskyddsföreningen riktar kritik mot jakten och menar att den är obefogad.
– Det kan bli ungefär som när man skjuter av varg. Det är obefogat och sker brutalt, säger Uno Björkman, på Naturskyddsföreningen i Jönköping, till Sveriges Radio P4 Jönköping.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser