Rävhunds-SM i Västra Götaland

Nu är det klart med tävlingsdatum och plats för Svenska Stövarklubbens Räv-SM.

SM för stövarklubbens rävhundar kommer att arrangeras av Västergötlands stövarklubb den 23 februari. Tävlingscentrum kommer att förläggas till Holsjunga, utanför Svenljunga, söder om Borås.
I mars 2007 arrangerades Räv-SM i Norrbotten med Kjell Lennartsson, Sätila som segrare. Kjell kommer även att delta i SM för älghundar i nästa vecka, seger även där och han blir historisk som dubbel SM-segrare samma år.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser