Räven tog Daniels handske

Söderhamn/Örnsköldsvik(JJ) Räven tog Daniel Johanssons handske - allt fångades på film. Lastbilschauffören Daniel bor utanför Söderhamn men denna händelse inträffade i Örnsköldsvik.

Det var onsdag morgon när Daniel var i Örnsköldsvik. När han lossat lasten så skulle han gå ut från terminalen.
 – Där möttes jag av en räv som stod på backen utanför. Jag gick ned för trappan och märkte att den inte stack i väg. När jag gick ner på knä kom den närmre. Jag tänkte att jag måste locka honom till mig, och det slutade med att han stal min handske, säger Daniel Johansson till allehanda.se/helahalsingland.se.

Han lyckades filma alltihop med sin mobiltelefon, filmen lade han upp på Facebook och det var många som gillade klippet. När räven fick tag i handsken försvann den snabbt från området.
Det här rapporterar allehanda.se/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser