Rävar attackerade hundar inne i Falkenberg!

Ovanligt många rävar har iakttagits inne i Falkenberg under vintern. Små hundar har också attackerats och bitits av rävar. Idag beslutade miljö- och hälsokontoret att inte införa skyddsjakt på räv då miljöproblemet inte anses vara speciellt stort.

Det blir ingen skyddsjakt på räv i Falkenbergs kommun. Däremot uppmanar miljöchefen de så kallade kommunjägarna att skjuta mer räv nästa jaktsäsong.

De senaste veckorna har ett flertal rävar vistats inne i stadsbebyggelsen i Falkenberg. De har också attackerat små hundar. Men trots detta vill man behålla den allmänna jakttiden, 1 augusti till 28 februari.

– Det är förstås bedrövligt för dem det drabbar, men inte ett så allmänt miljöproblem att det motiverar skyddsjakt, säger kommunens miljöchef Anders Ramberg, till Hallands Nyheter.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser