Rävar attackerade hundar inne i Falkenberg!

Ovanligt många rävar har iakttagits inne i Falkenberg under vintern. Små hundar har också attackerats och bitits av rävar. Idag beslutade miljö- och hälsokontoret att inte införa skyddsjakt på räv då miljöproblemet inte anses vara speciellt stort.

Det blir ingen skyddsjakt på räv i Falkenbergs kommun. Däremot uppmanar miljöchefen de så kallade kommunjägarna att skjuta mer räv nästa jaktsäsong.

De senaste veckorna har ett flertal rävar vistats inne i stadsbebyggelsen i Falkenberg. De har också attackerat små hundar. Men trots detta vill man behålla den allmänna jakttiden, 1 augusti till 28 februari.

– Det är förstås bedrövligt för dem det drabbar, men inte ett så allmänt miljöproblem att det motiverar skyddsjakt, säger kommunens miljöchef Anders Ramberg, till Hallands Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser