Räv-SM inställt

Sydvenska stövarklubben har vid ett extrainsatt styrelsemöte beslutat att ställa in Räv-SM som skulle avgjorts i början av mars.

Anledningen till att klubben inte kan genomföra tävlingen är de enorma skador som stormen ställt till med. Provområdena som skulle använts är inte tillgängliga i sådan omfattning att det går att genomföra ett jaktprov.

Även från andra lokalklubbar meddelas att jaktprov som skulle genomförts i slutet av säsongen nu är inställda, samtliga på grund av stormskador.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser