Räv-SM avgörs till helgen

räv-sm_2014_notispuff.jpg Ödeshög (JJ) På lördag och söndag avgörs 2014 års upplaga av stövartävlingen Räv-SM. Årets elitprov genomförs i skogarna kring Ödeshög i Östergötland.

SM-tävlingen genomförs som ett elitprov på räv under lördag och söndag. Totalt startar 10 hundar. På fredags kväll kommer domare och provmarker lottas ut till deltagarna. Jaktjournalen kommer direktsända från tävlingen under båda provdagarna.   

I startfältet i år återfinns fyra schillerstövare, tre finskstövare, två hamiltonstövare och en smålandsstövare.   

Kvalificerade hundar: Ebbarps Mirja (Fin) Västergötland
Sjöännens Rasmus På Luffen (Sch) Småland
Ante (Sch) Västsvenska
Jägardalens Goa (Ham) Dalarna
Nässjöns Astock (Sch) Småland
Kilbackens Raju-Jocke (Fin) Småland
Tjärvedens Nalla (Små) Sydsvenska
Hejnumdalens Gismo (Sch) Gotland
Ögärdets Bessy (Fin) Halland
Allmogens Axa (Ham) Sydsvenska  

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser