Räv-SM avgörs till helgen

räv-sm_2014_notispuff.jpg Ödeshög (JJ) På lördag och söndag avgörs 2014 års upplaga av stövartävlingen Räv-SM. Årets elitprov genomförs i skogarna kring Ödeshög i Östergötland.

SM-tävlingen genomförs som ett elitprov på räv under lördag och söndag. Totalt startar 10 hundar. På fredags kväll kommer domare och provmarker lottas ut till deltagarna. Jaktjournalen kommer direktsända från tävlingen under båda provdagarna.   

I startfältet i år återfinns fyra schillerstövare, tre finskstövare, två hamiltonstövare och en smålandsstövare.   

Kvalificerade hundar: Ebbarps Mirja (Fin) Västergötland
Sjöännens Rasmus På Luffen (Sch) Småland
Ante (Sch) Västsvenska
Jägardalens Goa (Ham) Dalarna
Nässjöns Astock (Sch) Småland
Kilbackens Raju-Jocke (Fin) Småland
Tjärvedens Nalla (Små) Sydsvenska
Hejnumdalens Gismo (Sch) Gotland
Ögärdets Bessy (Fin) Halland
Allmogens Axa (Ham) Sydsvenska  

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser