Räv-SM:s andra provdag över

Gotland (JJ) Det är jämt i toppstriden inför kollegiet på Räv-SM:s andra och avgörande dag. Flera hundar har gjort kanonarbeten även idag.

Schillerstövaren Drevtorpets Challes drevräv från tidigare i dag. Foto: Joakim Martinsson

Räv-SM:s andra tävlingsdag klarade sig dessvärre inte från problem med aktivister. På provrutan Garda skrämdes hamiltontiken Axa under ett rävdrev när aktivisterna gick runt och blåste i mistlurar. Hunden bröt drevet och sprang till ägaren Robert Öberg.

För att kunna fortsätta tävlingen stängdes hundens trackerpejl av och hunden släpptes i ett nytt område där inga aktivister fanns.

Flera av hundarna som låg i toppen efter gårdagen har också i dag producerat på topp. Det blir spännande att se vad kollegiet kommer fram till.

Jaktjournalen presenterar vinnaren i samband med prisutdelningen i kväll.

 

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser