Räv-SM:s andra provdag över

Gotland (JJ) Det är jämt i toppstriden inför kollegiet på Räv-SM:s andra och avgörande dag. Flera hundar har gjort kanonarbeten även idag.

Schillerstövaren Drevtorpets Challes drevräv från tidigare i dag. Foto: Joakim Martinsson

Räv-SM:s andra tävlingsdag klarade sig dessvärre inte från problem med aktivister. På provrutan Garda skrämdes hamiltontiken Axa under ett rävdrev när aktivisterna gick runt och blåste i mistlurar. Hunden bröt drevet och sprang till ägaren Robert Öberg.

För att kunna fortsätta tävlingen stängdes hundens trackerpejl av och hunden släpptes i ett nytt område där inga aktivister fanns.

Flera av hundarna som låg i toppen efter gårdagen har också i dag producerat på topp. Det blir spännande att se vad kollegiet kommer fram till.

Jaktjournalen presenterar vinnaren i samband med prisutdelningen i kväll.

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser