Räv-SM:s andra provdag över

Gotland (JJ) Det är jämt i toppstriden inför kollegiet på Räv-SM:s andra och avgörande dag. Flera hundar har gjort kanonarbeten även idag.

Schillerstövaren Drevtorpets Challes drevräv från tidigare i dag. Foto: Joakim Martinsson

Räv-SM:s andra tävlingsdag klarade sig dessvärre inte från problem med aktivister. På provrutan Garda skrämdes hamiltontiken Axa under ett rävdrev när aktivisterna gick runt och blåste i mistlurar. Hunden bröt drevet och sprang till ägaren Robert Öberg.

För att kunna fortsätta tävlingen stängdes hundens trackerpejl av och hunden släpptes i ett nytt område där inga aktivister fanns.

Flera av hundarna som låg i toppen efter gårdagen har också i dag producerat på topp. Det blir spännande att se vad kollegiet kommer fram till.

Jaktjournalen presenterar vinnaren i samband med prisutdelningen i kväll.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Ia fick storoxen i pass

Ia Olsson Widen har fått jakten med modersmjölken men det var först för fyra år sedan hon tog jägarexamen och började jaga på egen hand. Det lönade sig. I går morse fällde hon en riktigt fin tjur hemma i Åsberget utanför Bräcke.

Annonser